Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Ο καλός λύκος και η άταχτη κοκκινοσκουφίτσα..


Ή αλλιώς πως ο κακός λύκος έγινε καλός..

Μια φορά κι έναν καιρό στο γνωστό δάσος των παραμυθιών ζούσε ένας πολύ Κακός Λύκος, για την ακρίβεια ήταν ένας από τους πιό κακούς λύκους όλων των παραμυθιών, ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των καλών κοριτσιών που είχαν γιαγιάδες στο δάσος και ο κρυφός πόθος όλων των άταχτων κοριτσιών που χρησιμοποιούσαν τη γιαγιά σαν πρόφαση με την κρυφή ελπίδα να τον συναντήσουν. Ο κακός ο λύκος αδιαφορούσε παντελώς για τα καλά κορίτσια καθώς των νευρίαζαν τα κλάματα τους την ώρα που τους ορμούσε κι επίσης βαριόταν να τις κυνηγά. Ο Κακός ο Λύκος ενδιαφερόταν μονάχα για τα κακά κορίτσια και μετά από τόσα χρόνια στο δάσος είχε μάθει να τα ξεχωρίζει. Κρυβόταν πίσω από τα δέντρα και τις παρακολουθούσε καθώς έσκυβαν να κόψουν λουλουδάκια κι άφηναν τις μικροσκοπικές τους φουστίτσες να σηκωθούν. Ο Λύκος σα γνήσιο λαγωνικό μύριζε τους χυμούς τους και με την καταπληκτική του όραση ξεχώριζε μια γυαλάδα εκεί ανάμεσα στη χαραμάδα που άφηνε να φανεί η σηκωμένη τους φουστίτσα. Αυτά τα κορίτσια συνήθως δεν πρόβαλαν καμιά αντίσταση την ώρα που ο κακός ο λύκος εφορμούσε αλλά όταν γύριζαν σπίτι έλεγαν φοβερές και τρομερές ιστορίες στις φίλες τους για το πόσο κακός και βάναυσος ήταν ο λύκος και πόσο πολύ είχαν τρομάξει και πόσο δεν ήθελαν να τον ξαναδούν και πολλά άλλα, όμως συνήθως μάλωναν με τις αδερφές τους για το ποιά θα πάει στη γιαγιά φαγητό και όταν καμιά γιαγιά πέθαινε και οι βόλτες στο δάσος σταματούσαν άρχιζαν να ανακαλύπτουν τη νοστιμιά των μανιταριών.

Η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν κακό κορίτσι και δεν την ενδιέφερε καν να το κρύψει, όπως έκαναν συνήθως όλα τα υπόλοιπα άταχτα κορίτσια, είχε ξεπετάξει το γιο του ξυλοκόπου, το γιο του κυνηγού, το δασοφύλακα, έναν φυσιοδίφη, έναν ακτιβιστή της Greenpeace που προσπαθούσε να σώσει ένα σπάνιο είδος του δάσους και μερικούς τύπους που περπατούσαν στο δάσος απλά και μόνο για να περάσουν την ώρα τους. Η μάνα της την ξεμάλλιαζε κάθε που μάθαινε τα καμώματα της και συνήθιζε να της λέει πως δεν θα την παντρευόταν κανένας και θα 'μενε στο ράφι. Την Κοκκινοσκουφίτσα καθόλου δεν την ενδιέφερε ο γάμος γιατί βαριόταν να κάνει δουλειές στο σπίτι και καθόλου δεν της άρεσε η ιδέα να κοιμάται σ' όλη της τη ζωή με τον ίδιο άντρα.
Έτσι τριγύριζε στο δάσος άλλοτε μαζεύοντας λουλουδάκια, άλλοτε μανιταράκια κι άλλοτε απλά χασομερώντας μπας και γνωρίσει κι αυτή τον κακό το λύκο για του οποίου τη φήμη είχε ακούσει απ' όλα τα κορίτσια της περιοχής αλλά η ίδια ποτέ δεν είχε τύχει να συναντήσει. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το γεγονός της δημιουργούσε μια ανασφάλεια καθώς είχε αρχίσει να πιστεύει ότι δεν της έδινε απλά σημασία.
Το γεγονός ότι ο λύκος και η κοκκινοσκουφιτσα δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, ήταν καθαρά τυχαίο που τελικά ήταν για καλό του λύκου όπως θα καταλάβετε από τη συνέχεια της ιστορίας.
Μια μέρα όμως, εκεί που ο Λύκος έπινε κάτι μπύρες άκουσε ένα κοριτσίστικο τραγουδάκι και σηκώθηκε να δει αν το "θύμα" ήταν άξιο λόγου. Το θέαμα όμως που αντίκρυσε ήταν πέρα κι απ' την πιο τρελή του φαντασία.
Η Κοκκινοσκουφίτσα φορούσε μια κατακκόκινη κοντή φουστίτσα κι από κάτω κόκκινες διχτυωτές κάλτσες. Καθώς έσκυβε για να μαζέψει λουλουδάκια μπορούσε να διακρίνει ένα κατακκόκινο στριγκάκι που χώριζε στα δυο ένα σφιχτό και ζουμερό κωλαράκι που αντιστεκόταν σθεναρά στο νόμο του Νεύτωνα. Το υπόλοιπο σώμα της και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κόκκινη κάπα. Θέλοντας να δει καλύτερα ο λύκος τραβήχτηκε λίγο απ' το δέντρο και κατά λάθος πάτησε τα άδεια κουτάκια απ' τις μπύρες που μόλις είχε πιεί.
Ο θόρυβος τράβηξε την προσοχή της Κοκκινοσκουφίτσας που γύρισε απότομα προς το μέρος του. Έτσι λύκος και κοκκινοσκουφίτσα τώρα βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο.Ο λύκος είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα όχι επειδή ήθελε να φάει τη μικρή και άταχτη Κοκκινοσκουφίτσα αλλά επειδή δεν είχε ξαναδεί καμιά να της μοιάζει.
Είχε το πιο όμορφο πρόσωπο που είχε δει ποτέ και το ντεκολτέ της ήταν τόσο προκλητικό που θα ορκιζόταν πως εκείνα τα υπέροχα στήθη που ξεπρόβαλαν απ' το κόκκινο μπλουζάκι της, έμοιαζαν με τορπίλες έτοιμες να εκτοξευτούν προς το μέρος του.
Το πανέμορφο πρόσωπο της, πλαισίωναν πλούσια κατάμαυρα μαλλιά χωρίς ίχνος ψαλίδας, μιας και η κοκκινοσκουφίτα ουδεμιά σχέση είχε με το ντεκαπάζ, που έπεφταν απαλά πάνω στους ώμους της.
Ο Λύκος είχε μείνει άφωνος, για πρώτη φορά στη ζωή του δεν ήθελε να της ορμήσει και να της δείξει ποιός κάνει κουμάντο στο δάσος. Ήθελε μόνο να την κοιτάει, το χειρότερο όμως απ' όλα ήταν πως αντί να να νιώσει το παντελόνι το έτοιμο να σπάσει απ' την πίεση, ένιωθε την καρδιά του έτοιμη να σπάσει και το στόμα του δεν μπορούσε να κλείσει.
Η Κοκκινοσκουφίτσα τον κοιτούσε σχεδόν αυθάδικα, είχε βάλει τα χέρια στους γοφούς και τον ρώτησε αν ήταν ο κακός ο λύκος.
"Ναι!" απάντησε με ξεψυχισμένη φωνή ο Λύκος.
'Ε, καλά και δε θα κάνεις τίποτα; Δε θα μου ορμήσεις; "του απάντησε λικνίζοντας προκλητικά τη μέση της.
Ο λύκος δεν ένιωθε καμία επιθυμία να ορμήσει, ήθελε μόνο να την κοιτάει κι ένιωθε λίγο άβολα γιατί η καρδιά του χτυπούσε τόσο δυνατά που νόμιζε πως ακουγόταν σ' όλο το δάσος. Τον εκνευρισμό της κοκκινοσκουφίτσας, τον διαδέχτηκε μια έκπληξη δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Πήρε το θάρρος και τον πλησίασε άγγιξε τη μουσούδα του και τα κοφτερά του δόντια όμως ο λύκος αντί να βγάλει καμιά κραυγή απ' αυτές που φοβίζουν όλα τα ζώα του δάσους, έβγαλε έναν βαθύ αναστεναγμό που έκανε και τον ίδιο να τρομάξει.
Η Κοκκινοσκουφίτσα τύλιξε τα χέρια της γύρω του, κι λύκος ένιωσε πως τα στήθη της θα τρυπούσαν το στέρνο του και παρόλο που είχε τυλιχτεί ολόκληρη σα χταπόδι γύρω του ο ανδρισμός του παρέμενε παντελώς άφωνος σα να περίμενε κάποιο παράγγελμα για να ανταποκριθεί.
Ο λύκος ένιωθε έτοιμος να πάθει κρίση πανικού, αυτά τα πράγματα δεν συνεβαιναν σε κανένα παραμύθι, έπρεπε επειγόντως να ξαναβρεί τον κανονικό του εαυτό. Αντί όμως να σηκώσει τα χέρια του και να χουφτώσει την κοκκινοσκουφίτσα, τη ρώτησε ποιά ήταν η γνώμη της για το νέο δασοφύλακα σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο. Η κοκκινοσκουφίτσα που τον είχε "πάρει" επανειλλημένα, του απάντησε πως τον έβρισκε βαρετό καθώς υπέθεσε πως ο λύκος ήξερε για το νταραβέρι της με το δασοφύλακα.
Μετά τη ρώτησε τί φαγητό πήγαινε στη γιαγια της και όταν την είδε να χάνει την ψυχραιμία της και να γυρίζει να φύγει, της είπε πως είχε μια βαρυστομαχιά απ' τις μπύρες και πως θα χαιρόταν να της κάνει το τραπέζι το επόμενο βράδυ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα του φώναξε, καθώς απομακρυνόταν, πως η μαμά της δεν την άφηνε να πηγαίνει για φαγητό με λύκους καθώς είχαν κακή φήμη και θα ήταν κακή επιρροή.
Ο λύκος την κοίταζε να απομακρύνεται ανήμπορος να αντιδράσει, αλλά παρόλο που ένιωθε ντροπιασμένος που είχε καταρρίψει τον ίδιο του το μύθο, ένιωθε ταυτόχρονα τόσο ευτυχισμένος που ήθελε να χορέψει.
Κατά πως λέγεται, από 'κεινο το απόγευμα και μετά το δάσος έγινε το πιο ασφαλές δάσος όλων των παραμυθιών, μιας και κανένα κορίτσι δεν ξαναπαραπονέθηκε για καμιά επίθεση από κανένα λύκο και με τον καιρό οι γιαγιάδες κατέληξαν να παραγγέλνουν ντελίβερι απ' την πιτσαρία "Go-go boys' pizza" πράγμα που τις έκανε πολύ χαρούμενες.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έβρισκε συχνά λουλούδια στο δρόμο της και ερωτικά σημειώματα χωρίς καν να ξέρει απο ποιόν προέρχονταν. Σύμφωνα με μια άλλη φήμη μετά από πολλές προσπάθειες ο λύκος κατάφερε να της εξομολογηθεί τον έρωτα του και αποφάσισαν να φύγουν για πάντα από 'κείνο το δάσος και να ζήσουν σε μια σπηλιά στα Μάταλα όπου ο Λύκος έγινε χορτοφάγος και η Κοκκινοσκουφίτσα σταμάτησε να τους "παίρνει" όλους γιατί μόλις ο λύκος ξαναβρήκε τον κανονικό του εαυτό ήταν σκέτος πύραυλος.
Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα..

Ας μου συγχωρεθεί η ασέλγεια στο παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι τα παραμύθια κρύβουν σεξουαλικά υπονοούμενα λέτε γι' αυτό να κατέβασα μια τέτοια εκδοχή του παραμυθιού;
Γιατρέ μου, είμαι σοβαρά;

28 σχόλια:

spirosvii είπε...

καλή χρονιά δεν προλαβαίνω να το διαβάσω!! αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αν κρίνω από την φωτογραφία

gregory είπε...

ενα παραμυθι ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ παιδια...
και γιατι παραμυθι παρακαλω???
μια καθημερινη ιστορια λιγο η πολυ ολων..και μακαρι να συναντιθουν στο τελος...τα παθη μας...γιατι θα ζησουμε καλα.και ολοι καλιτερα....
ΥΣ.ματαλα εεε...καποτε στην αρχη τα πιστεψα..καληνυχτα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εμένα πάντα αυτές οι ιστορίες με κοκκινοσκουφίτσες, χιονάτες και σταχτομπούτες με καύλωναν... όπως και τον περισσότερο ανδρικό πληθυσμό φαντάζομαι!
Τη διασκευή σου να την προωθήσουμε στο Υπουργείο για τα καινούργια βιβλία σεξουαλικής αγωγής που ετοιμάζει!

Αλητισσα είπε...

Καλή χρονιά Σπύρο μου με υγεία και μια δουλειά για 'σενα και την αγαπημένη σου..

Γρηγόρη,
ποιος είπε πως τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά;
Ησουν κι εσύ στα Μάταλα;
Χα χα..
Χίπις με γυαλάκια αλα Τζον Λένον;
Σούπερ! σεξ ντρακς εντ Ροκ ν Ρολ..γιουπίιιιιι!!

Ασκαρούλη,
ήμουνα σίγουρη ότι τέτοιες ιστορίες σου αρέσουν..όπως είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν και οι μεταμφιέσεις Χιονάτη,Νοσοκόμα,Μικρή Ολλανδέζα,κλπ..
Χα χα..
Αμα είναι να βγάλω κανένα φράγκο προώθησε με στο Υπουργείο, παντως ένα είναι σίγουρο, ότι τα παιδιά δε θα μεγαλώσουν με ενοχές γύρω απ' το σεξ..

Δήμητρα είπε...

Για το συγκεκριμένο παραμύθι ξέρω οτι είναι με σεξουαλικά υποννοούμενα...Όμορφο παραμύθι πάντως έφτιαξες....
Καλησπέρα είπα;;

takis είπε...

"..Γιατρέ μου, είμαι σοβαρά;.."

οχι πολύ θα έλεγα..
αν το συνδυάσω δε και με το άλλο προηγούμενο ποστ ,(την αγιοβασι- Λίτσα και τον Θρασύβουλο..όπου δεν μπορούσα να σχολιάσω..) θα έλεγα οτι μια χαρά είσαι!..
διανύεις "ανεβασμένη" περίοδο ...
είναι να μη χαίρομαι?!

takis είπε...

Ξέχασα..
καλή χρονιά να έχεις...

τα τετριμένα δηλαδή...

(έλλειπα και λείψατε φιλενάδα ..)

gregory είπε...

Αλητισα...οταν τα ματαλα δεν ειχαν
ηλεκτρικο...πατρα 2 ποδηλατα 2 ασπρες ελβετιδες εγω 1 βεσπα...σε 10 μερες ταξιδι ματαλα...τι παραμυθι και αυτο...που νομιζαμε οτι θα μηνουμε για παντα εκει...τωρα που μου το θυμησες λεω να κανω αναρτηση..ευχαριστω παρα πολυ..

Λασπολογος είπε...

θέλω να ακούσω και για τη σταχτοπούτα...

καλή χρονιά...με αγάπη, υγεία και χαρά

Spitogata είπε...

Αυτό είναι το παραμύθι της ξαναμμένης και αχόρταγης κοκκινοτσου-λίτσας!

Αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους.

Την πλευρά του καλού Λύκου περιγράφει άριστα και ο Αρκάς στο ομώνυμο έργο του. Εκεί να δεις κατάντια από έρωτα!

Φιλιά πολλά φιλενάδα

ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ είπε...

Οι μπύρες φταίνε;
Η κοκκινοσκουφίτσα φταίει;
Τα Μάταλα φταίνε;
Πάντως ο Κακός Λύκος ερωτεύτηκε.
Λες να το γυρίσω στις μπύρες;

Αλητισσα είπε...

Γεια σου Δήμητρα και καλώς όρισες..
Η αλήθεια είναι πως δεν επέλεξα την Κοκκινοσκουφίτσα τυχαία..

Τάκη,
Καλή Χρονιά καταρχήν και ότι επιθυμείς να έρθει..όχι τετριμένα..από καρδιάς..
Όντως πέρασα πολύ όμορφα φέτος τις γιορτές και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναπροσγειωθώ στην ωμή πραγματικότητα..διαφόρων ελλείψεων..


Γρηγόρη,
εγώ τα Μάταλα τα έφτασα με ηλεκτρικό..Είσαι τυχερός μάλλον που είχε τέτοια εμπειρία..
Χαρά μας να σας θυμίζουμε στιγμές ανεμελιάς..

Γατούλα μου,
είναι αλήθεια πως οι παρεκλίνουσες γκόμενες τείνουν να χαρακτηρίζονται τσουλίτσες με ή χωρίς το πρώτο συνθετικό..
Τον Κακό το λύκο του Αρκά τον έχω ξεκοκκαλίσει και οφείλω να ομολογήσω ότι με ενεπνευσε!!

Τι να σου πω βρε Μονόφθαλμε..
..αν τον αντέχεις τον έρωτα το μόνο που χρειάζεται είναι να αφεθείς..

Ιπποποταμάκι δε σε ξέχασα απλά σε άφησα για το τέλος..
Μου έδωσες μια Σουπερ Ντουπερ ιδέα για να αναβιώσω τη Σταχτοπούτα..
Επιφυλάσσομαι..

ΚΙΡΚΗ είπε...

Νομίζω πως τους είδα και εγώ στα Μάταλα,πέρσι το καλοκαίρι σε εκείνη την όμορφη σπηλιά! Όσο για τον γιατρό, πριν λίγο τον πήρα τηλέφωνο,για μια δική μου υπόθεση και τον ρώτησα και για σένα! Μου είπε πως είσαι μια χαρά! Σου στέλνει και πολλά χαιρετίσματα!
Φιλιά και από μένα!

Αλητισσα είπε...

Χα χα..
Χαίρομαι που "και η Αλήτισσα είναι καλά"..
Φιλιά Κίρκη μου..

ενας ανοητος αντρας είπε...

ωχ ωχ ωχ
ευτυχως που τα παιδια μου μεγαλωσαν και δεν θα χρειαστει να ξαναδιαβασω
το εν λογω παραμυθι κατω απο την νεα ταξη πραγματων

καλη χρονια να εχουμε
ναμαστε γεροί(εβαλα και τονο !!!!)

υ.γ. και αν θα γραψεις και για την εν λογω κυρια να την λες τουλαχιστον με το ονομα της
σταχτοΜΠΟΥΤΑ.....

maika είπε...

σίγουρα η κοκκινοσκουφίτσα σου είναι πολύ καλύτερη απο την άλλη που την έφαγε ο λύκος μαζί με τη γιαγιά της και μετά ο κυνηγός του έσκισε ,με το μαχαίρι, την κοιλιά και τις έβγαλε..
Χίλιες φορές σέξυ παραμύθια παρά θρίλερ...
καλή χρονιά!!
;0)))

Κούκος είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια! Λίγο το τέλος με τα Μάταλα να ξανάβλεπες. (πχ χορτοφάγος και με την ίδια γυναίκα δεν ξαναγίνεσαι πύραυλος...)
Άσε τη φαντασία σου να απογειωθεί. Κάνε το λύκο απελπισμένο να γίνεται μοναχός στο Άγιο Όρος και τη Κοκκινοσκουφίτσα να παντρεύεται τον Παπανδρέου.
Περιμένω με αγωνία τη Σταχτοπούτα που εκτός όλων των άλλων έχει και άγρια ταξική πάλη πλούσιων και φτωχών.
Καλή χρονιά σου εύχομαι και να είσαι πάντα καλά και το ίδιο δημιουργική!

Αλητισσα είπε...

Ανόητε Αντρα,
καλή χρονιά να 'χουμε και ότι άλλο επιθυμεί καθένας μας..
Η αλήθεια είναι πως η δική μου εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας θα ήταν πιο κατάλληλη για τη μαμά των παιδιών σου..
Δοκίμασε τη..

Μάικα,
σα να χεις δίκιο..
Λέω ν' ανασκευάσω όλα τα παραμύθια κι αν βάλει κι ο Ασκάρ το χέρι του
έχω ελπίδες να γίνω η σύγχρονη Θεία Λένα..
Αχαχαχαχα..

Κούκε,
έχεις δίκιο για το τέλος..θα 'πρεπε να το δουλέψω περισσότερο αλλά έλα σου που είμαι τεμπέλα και όταν βαρεθώ τα παρατάω κι όποιον πάρει ο Χάρος..
Τη Σταχτοπούτα θα την δουλέψω περισσότερο..

gregory είπε...

το πηρες ?απλα να ξερω..

di-ne-tou είπε...

Που πας καλή μου κοκκινοσκουφίτσα με το διχτυωτό μέσα στα αγκάθια???

love story in the woods...!!!

Αλητισσα είπε...

Όχι βρε Γρηγόρη δεν τα πήρα..άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε..
Απλά δεν μπορώ το μονομέρη φιλελευθερισμό και γενικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να ζητάμε όσα δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε..
Τελικά δε μου είπες μπορείς;

Αλητισσα είπε...

Dinetou,
σωστή πρατήρηση..
Καλώς όρισες..

gregory είπε...

α καλα..ματια μου σε ρωτησα εαν πηρες το μαιλ που σου εστειλα...στειλε μου το μαιλ σου φυσικα εαν θελης..
εδω.grepatra@yahoo.gr..

Αλητισσα είπε...

Κοίτα Γρήγόρη,
αν ήθελα να ανταλλάσω μέιλ θα είχα και το μέιλ μου στο προφίλ μου..
Ότι έχεις να πεις, πέστο δημόσια..
Αν δεν μπορείς,λυπάμαι αλλά δεν μ'ενδιαφέρει να το μάθω..
(Πραγματικά απορώ σε ποιά διεύθυνση έστειλες το μέιλ????)

K@terin@ είπε...

ωστέ έτσι εξηγείτε ...
πάντα πίστευα οτι η κοκκινοσκουφίτσα ήταν κατα βάθος μια που.....ίτσα (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ..

πολύ καλό !!!

marilia είπε...

Αλητούλα, συμπάθα με, αλλά το... επίρρημα παραπάνω θέλει να μας πει ότι διάβασε όλη τη διασκευή; Γιατί αν τη διάβασε όλη θα πρέπει να παρεξηγηθώ! χιχιχιχιχιχιχιχι!

Ένα μόνο σχόλιο για την ιστορία σου (δεν το λέω παραμύθι, γιατί το 'χω αλλιώς στο μυαλό μου):
Ουλπ! :S:S:S

Αλητισσα είπε...

Κατερίνα,
κι εγώ της ίδιας απόψεως είμαι..
Πάραυτα τη βρίσκω μια χαρά κορίτσι..

Μαριλιτσα,
δε νομίζω ότι τίθεται θέμα παρεξήγησης με το άταχτο σου επίρρημα, καθώς ως άταχτο επίρρημα δικαιωματικά μπορεί να κάνει και να λέει αταξίες..

Θεια Λενα είπε...

Ναί όλα τα παραμύθια είναι γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα.
Εδώ έχω γράψει μία άλλη εκδοχή της Κοκκινοβρακίτσας σου
ελπίζω να σου αρέσει
http://earthlyvisions.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=34